Tandarts kiezen maar hoe?

 

Elke Nederlander moet voor zijn zorgverzekering minimaal 1 keer in het half jaar naar de tandarts. Maar hoe kies je nou een tandarts die voor jou geschikt is? dit artikel geeft je een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van een tandarts. Deze tips worden u aangeboden door www.tk-schiedam.nl

 

Wanneer je een tandarts gaat kiezen moet je op verschillende dingen letten, je wilt tenslotte niet dat je een verkeerde tandarts kiest. Dit zijn een aantal dingen waar je op moet letten:

 

  • Afstand

 

Een belangrijk punt als je een tandarts gaat kiezen is de afstand die je moet reizen om er te komen. Het is tenslotte niet fijn als je voor jou tandarts naar de andere kant van Nederland moet rijden. Het is fijn als je tandarts gewoon in de buurt zit zodat naar de tandarts gaan geen dagtaak wordt.

 

  • Veelzijdigheid

 

De veelzijdigheid van een tandarts is erg belangrijk. Je wilt tenslotte niet dat je bij elke ingreep naar een andere praktijk moet, het is veel vertrouwder en handig als je eigen tandarts de ingrepen kan doe die jij nodig hebt. Dit kan bijvoorbeeld zijn een wortelpuntoperatie, tandvervanging of als je verstandskiezen verwijderd moeten worden.

 

  • Tevredenheid

 

Uit de mening van mensen kun je al gauw halen of een tandarts goed of slecht is. Kijk hierom eerst hoe de tandarts die je wilt kiezen wel goed staat aangeschreven door andere consumenten.

 

  • Zorgverzekeraar

 

Ten slotte moet je bij het kiezen van een tandarts goed kijken naar of je tandarts wel vergoed word door je aanvullende tandartsverzekering. Van bepaalde tandartsen worden namelijk de kosten niet vergoed door de zorgverzekering.

 

 

U kunt altijd ook langs gaan bij een tandartspraktijk om te kijken hoe die er op het eerste gezicht eruitziet en om te kijken of het u een goed gevoel geeft. Wanneer de tandarts al deze punten biedt en u heeft er een goed gevoel over kan er nog maar weinig mis aan zijn.