Marleen zit een beetje vast in haar huidige baan in de zorg. Ze twijfelt tussen blijven werken in de zorg, in een baan waarvan ze niet gelukkig wordt of alles op het spel zetten en haar hart achterna gaan. We vroegen jullie om haar te helpen met dit probleem omdenken. Hieronder het dilemma van Marleen.

Dilemma: Momenteel ben ik werkzaam binnen de zorg. Ik werk op een zogeheten ´complexe groep´, waar mensen met een verstandelijke beperking en complex probleemgedrag bij mij komen werken. De cliënten zelf zijn puur en mooi, maar op veel momenten ook agressief. Ook komen er door de bezuinigingen veel veranderingen op de werkvloer. Enerzijds ben ik klaar met dit werk, maar anderzijds doe ik dit al wel heel lang en ik heb wel een vast contract.

Wat kan ik nu met deze situatie? Doorgaan met werken en niet zomaar opgeven, terwijl ik daar behoorlijk ongelukkig van word? Of er toch voor kiezen mijn hart achterna te gaan en te kijken naar een baan waar ik ‘echt gelukkig’ van word, ook al liggen de banen niet voor het oprapen? Hoe denk ik dit om?

Zorg-centrum bemiddelt in dit soort situaties en zorgt ervoor dat Marleen in dit geval de juiste adviezen krijgt. Daarnaast gaat onze interim yogaleraar actief met haar aan de slag zodat ze haar innerlijke rust weer vindt en kan genieten van de kleine dingen