Zoek jouw zorgverzekering uit!

Bij de website van Zorgverzekerinq.nl kan je gemakkelijk en snel de premies van verschillende zorgverzekeraars vergelijken. Hoewel de meeste verzekeraars dezelfde pakketten aanbieden met gelijke dekking kunnen ze erg verschillen qua premie. Door middel van de zorgverzekeraars vergelijken kan je veel kosten besparen op jaarbasis. Zelfs bij basisverzekeringen kan er een groot verschil in de premie zijn. Via Zorgverzekerinq.nl kan je gratis en vrijblijvend de verschillende verzekeringen vergelijken en zo je keuze maken!

Hoe is de zorgverzekering geregeld?

Vanaf 18 jaar moet iedereen die wonende of werkende in Nederland is een basiszorgverzekering afsluiten. Het basispakket wordt door de Nederlandse overheid samengesteld met medisch noodzakelijke zorg waar elke Nederlander recht op heeft. Maar hoe is het geregeld? Aanvullende verzekeringen worden bepaald door de zorgverzekeraars zelf. Terwijl elk basispakket dus hetzelfde is, kan er toch bij verzekeraars een verschil in premie zitten. Als je via Zorgverzekerinq de basisverzekeringen vergelijkt, kom je erachter dat het grootste verschil wel €450 per jaar is!

De basisverzekering is dus verplicht. De overheid stelt ook jaarlijks de hoogte van het eigen risico en de zorgtoeslag vast. Bepaalde zorg zoals huisartsen en verloskundigen hoef je geen eigen risico voor te betalen. Een zorgverzekeraar is verplicht om je te accepteren voor het basispakket tenzij je twee maanden of meer achterloopt bij het betalen van de zorgpremie van de vorige verzekeraar. Daarnaast is het verplicht dat de premie van een polis bij een verzekeraar voor iedereen hetzelfde is ongeacht de leeftijd of gezondheid van een persoon.

Het doel van het zorgsysteem in Nederland is om goede en toegankelijke zorg voor iedereen te garanderen. Zorgverzekeraars moeten iedereen verplicht aannemen, ongeacht de leeftijd of gezondheid van de persoon. Iedereen betaald mee aan het zorgverzekeringssysteem, van jongeren die gezond zijn tot ouderen die veel zorg nodig hebben.

Waarom hebben we dan verschillende verzekeraars? Door concurrentie tussen verzekeraars heeft niet een bedrijf een monopoly op de markt en wordt de zorg goed en betaalbaar. Verzekeraars moeten de zorg vergoeden als ze er recht op hebben. Dat staat in de zorgverzekeringswet. Het Nederlandse zorgverzekeringssysteem is dus zo ingericht dat Nederlanders de optimale zorg krijgen voor een betaalbare prijs.

Zorgverzekering vergelijken: de voordelen

Door middel van het vergelijken van je zorgverzekering kan je een zo laag mogelijke premie uitkiezen. Door de verschillen in premies van de verzekeraars kan je veel geld besparen op jaarlijkse basis. Zorgverzekerinq is een website waar de premies van het jaar 2023 worden vergeleken. Je kan de vergelijking volledig gratis en vrijblijvend doen! Daarnaast geven we je alle informatie die je nodig hebt over zorgverzekeringen.

Het vergelijken is best simpel. Als eerst kies je een van de 4 verschillende basisverzekeringen waar je uit kan kiezen. Vervolgens kies je voor een aanvullend pakket en eigen risico. Via de website kan je alle dekkingen en opties zien van verschillende pakketten waardoor je gemakkelijk het beste pakket kan kiezen. Je hebt volledig zelf de vrije keuze om een zorgverzekeraar en pakket te kiezen. Maak hier ook gebruik van, en vergelijk snel je premie met andere verzekeraars op Zorgverzekerinq.nl!