Waarom aminozuren van belang zijn voor je gezondheid

Vitamines en supplementen zijn onmisbaar voor een gezond en goed functionerend lichaam. Een groep supplementen die je absoluut nodig hebt om goed te kunnen functioneren, zijn de aminozuren. In dit artikel lees je wat aminozuren zijn en waarom deze zo belangrijk zijn voor een goede gezondheid.

 

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren worden gebruikt om eiwitten op te bouwen. Het zijn in feite een soort bouwstenen. Eiwitten zijn erg belangrijk voor je lichaam. Deze zorgen ervoor dat je huid, spieren, organen, botten, haar en nagels groeien, herstellen en in stand gehouden worden. Ook dragen ze bij aan de groei, het herstel en de instandhouding van het bloed, de enzymen en de hormonen. Daar komt nog bij dat aminozuren spierweefsel opbouwen. Wil je gezond en sterk zijn, dan kun je niet zonder eiwitten. En omdat eiwitten opgebouwd worden uit aminozuren, kun je in dit geval ook niet zonder aminozuren.

 

Het belang van aminozuren

Aminozuren en eiwitten hebben dezelfde functie. Ze helpen de spieren niet alleen op te bouwen, maar ook te herstellen na een flinke work-out. Ook zorgen aminozuren en eiwitten ervoor dat de sportprestaties verbeteren. Zeker sporters kunnen dan ook niet zonder deze mineralen.

 

Voldoende aminozuren innemen

Aminozuren zitten in dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten. Door dierlijke- en plantaardige eiwitten te eten, kun je ervoor zorgen dat je voldoende aminozuren inneemt. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een supplement met aminozuren te nemen.

 

Gebruik je een supplement met aminozuren, zoals het BCAA poeder van Muscle Concepts, dan weet je zeker dat je voldoende aminozuren binnenkrijgt. Je kunt er in dit geval zeker van zijn dat je jouw spiermassa optimaal ondersteunt. Niet alleen met groeien, maar ook met herstellen.