Veel voorkomende klachten bij kantoorwerk

 

Hoewel je hoopt dat het je niet overkomt, kun je tijdens je kantoorperiode te maken krijgen met verschillende lichamelijke klachten. Het is zelfs zo dat het aantal lichamelijke klachten bij kantoormensen sterk is toegenomen in de afgelopen jaren! Reden genoeg om je extra bewust te zijn van je werkhouding gedurende de werkdag. In dit artikel geven we je handige tips om veel voorkomende klachten bij kantoorwerk tegen te gaan. Ergonomisch werken wordt hierbij vaak als sleutel genoemd. Door ergonomisch te werken worden klachten aan verschillende gewrichten voorkomen. Steeds meer werkgevers richten zich op het stimuleren van een ergonomische werkhouding.

 

Pijn in de rug en nek tijdens de werkdag

Klachten die veel voorkomen onder kantoormedewerkers zijn pijntje in de rug en nek. In veel gevallen wordt deze pijn veroorzaakt door een verkeerde werkhouding. Steeds meer mensen werken vanachter een laptop, die niet op de goede hoogte staat. Dit is onder meer het gevolg van de flexplekken die binnen steeds meer bedrijven gebruikt worden. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor te bedenken! Werkgevers zouden gebruik kunnen maken van monitorarmen op deze flexplekken. Een monitorarm gebruiken maakt het mogelijk om een los scherm aan je laptop te koppelen. Zo kun je op het losse scherm, welke op de juiste hoogte hangt, kijken en typen via het toetsenbord van je laptop.

 

Last van de polsgewrichten door een verkeerde houding

Naast de pijn die in je rug en nek kan ontstaan, hebben veel mensen last van hun polsgewrichten. Deze pijn komt onder meer door de verkeerde houding die zij aannemen als zij typen. Ook hier zijn ergonomische oplossingen voor te bedenken. Zo zijn er speciale muizen, die een ergonomische vorm hebben. Dit gaat verkramping in je handen tegen, wat de pijn aan polsgewrichten voorkomt. Evenals dat er speciale toetsenborden worden verkocht met een ergonomische vorm.