Tips om je tanden goed te verzorgen

 

Je gebit is je veel waard! Niet alleen ziet het er onverzorgd uit als je veel gaatjes of ontbrekende tanden hebt. Ook kan het laten herstellen van je gebit een behoorlijk ingrijpende behandeling zijn in dit geval. Reden genoeg om je gebit goed en op de juiste wijze te onderhouden. Het onderhouden van je gebit doe je niet alleen, zo vindt een tandartspraktijk in Schiedam. Wist je bijvoorbeeld dat er in veel gevallen tandplak op je tanden achterblijft? De tandplak op de lastig te bereiken plekken zal zich steeds verder ophopen. Als gevolg hiervan ontstaat er tandsteen in je gebit. Het is niet mogelijk om de tandsteen zelf te verwijderen.

 

Ga jaarlijks naar je tandarts voor een controle

Om het tandsteen tijdig te kunnen laten verwijderen is het belangrijk om in ieder geval eens per jaar langs de tandarts te gaan. Veel tandartsen raden aan om dit zelfs eens per driekwart jaar te doen. Mochten er beginnende complicaties aan je gebit optreden, dan kan de tandarts deze al in een vroeg stadium herstellen. Denk bijvoorbeeld aan een beginnend gaatje, een beginnende vorming van tandsteen in je gebit, enzovoorts.

 

Tip: kijk voor het begin van het nieuwe jaar of het afsluiten van een aanvullende tandartsverzekering de moeite waard is. Zo worden de kosten voor de tandartsbehandeling vergoed!

 

Bezoek aan de mondhygiëniste

Naast een bezoek aan de tandarts, kun je ook voor een bezoek aan de mondhygiëniste kiezen. Let wel, het een sluit het ander niet uit! Het is bijvoorbeeld een optie om in januari naar de tandarts te gaan voor een periodieke controle, in combinatie met een bezoek aan de mondhygiënist in juli. De mondhygiënist zal geen gaatjes vullen, maar kan het ontwikkelde tandsteen wel voor je verwijderen. Zo blijft je gebit gezond! Bovenal is het belangrijk om tweemaal daags zorgvuldig te poetsen.