Om een tattoo te kunnen verwijderen moet deze voldoen aan een aantal voorwaarden

Het zetten van een tatoeage is een grote stap en niet een die je zomaar even besluit. Een tattoo is voor het leven en je wil natuurlijk dat deze er zo mooi mogelijk uitziet. Het taboe dat er ooit bestond rondom tattoos is vrijwel helemaal verdwenen en steeds meer mensen kiezen voor een vereeuwiging op het lichaam.

Er zijn echter ook situaties te bedenken waarbij mensen er uiteindelijk toch vanaf willen en niet meer tevreden zijn met een tatoeage. Er zijn gelukkig steeds meer verbeterede methodes waarmee sommige tatoeages verwijderd kunnen worden. Wanneer een tattoo aan bepaalde voorwaarden voldoet dan kan deze in zijn geheel zonder littekens verwijderd worden, mits dit op de juiste manier gebeurt.

Er zijn diverse redenen om af te willen van een tatoeage

Er zijn uiteenlopende redenen waarom mensen uiteindelijk toch van een tatoeage af willen. Soms hebben mensen in het teken van de liefde de naam van hun partner op hun lichaam laten tatoeëren, maar wanneer de relatie wordt beëindigd willen mensen soms ook dat de tattoo verwijderd wordt.

Ook kan het soms zijn dat het design van de tattoo er niet zo uitgekomen is als het oorspronkelijk gepland was, waardoor mensen helemaal van de tattoo af willen. Wanneer de tattoo niet groter is dan A5-formaat, niet gekleurd is en op een kwalitatief goed manier gezet is dan kan deze in veel gevallen weg-gelaserd worden. Het verwijderingsproces kan soms tot wel maanden duren en bestaat uit meerdere sessies. Het is aan te raden om altijd gebruik te maken van een gespecialiseerde kliniek die zorgt voor het beste resultaat.

Tip: Tattoo verwijderen Rotterdam | Tattoo No More voor tatoeage weg laseren

Een tattoo verwijderen is vergelijkbaar met een helende wond

De techniek die tegenwoordig het meest gebruikt wordt, is een lasertechniek. De laser bestraalt de getatoeëerde delen van de huid en maakt de onderliggende huidcellen systematisch kapot. Dit klinkt pijnlijk, maar is vaak niet heel intensief.

Het lichaam doet vervolgens zelf het werk en voert de inkt af. Het proces valt te vergelijken met een langzaam helende wond. Vaak moeten er meerdere lasersessies geboekt worden, omdat het lichaam tussen de sessies door de tijd moet krijgen om de inkt af te voeren en te herstellen. De nazorg is dan ook zeer belangrijk voor het beste resultaat. Hieronder valt onder andere het niet te lang in de zon zitten met de helende huid en ook het watergebruik moet beperkt worden. In de meeste gevallen is de tatoeage na een jaar niet meer te zien.