Mondkapjes voor het klussen

Tijdens het klussen is goede bescherming belangrijk. Denk hierbij aan het gebruik van de juiste gereedschappen en bescherming voor je oren. Daarbij is het ook verstandig een mondkapje te dragen. Een mondkapje kan voorkomen dat je stoffen en dampen inademt. Het is wel belangrijk om een geschikt mondkapje te kiezen. Je kunt namelijk mondkapjes Nederland vinden met verschillende typen filters. De FFP-classificatie geeft aan in welke mate het mondkapje beschermt tegen bepaalde stoffen en dampen. Mondkapjes met deze classificatie zijn zowel geschikt voor tijdens het klussen en als medisch mondkapje. De mondkapjes zijn daarnaast in verschillende uitvoering verkrijgbaar. Mondkapjes zijn verkrijgbaar als wegwerpmaskers, dit zijn de stofmaskers voor eenmalig gebruik. Daarnaast kun je halfgelaatsmaskers en volgelaatsmaskers kopen.

Mondkapjes met verschillende doeleinden

Medische mondkapjes en mondkapjes voor het klussen hebben zowel raakvlakken als verschillen. Het filter in het mondkapje en het classificatienummer is belangrijk wanneer je een geschikt mondkapje zoekt. Mondkapjes voor het klussen hebben een FFP classificatiesysteem die aangeven waartegen het mondkapje bescherming biedt. Voor kleine klusjes zoals zagen, boren en isolatiewerkzaamheden kun je volstaan met een FFP1 masker. Voor klussen waarbij irriterende stoffen vrijkomen is een FFP2 masker of FFP3 masker geschikt. Deze maskers zijn tevens te dragen om jezelf en anderen te beschermen tegen het coronavirus. Als je ondanks alle voorzorgsmaatregelen symptomen van corona vertoont, of in aanraking bent geweest met iemand die positief getest is op corona, dan kun je een coronatest bestellen bij Coronatestnederland.

Pasvormen

Voor het klussen zijn veel verschillende soorten mondkapjes verkrijgbaar. De FFP waarden maken een mondkapjes geschikt of ongeschikt. Daarnaast zijn er verschillende soorten pasvormen. Ben je klein van stuk dan zijn hier speciaal mondkapjes voor. Ook als je een baard draagt zijn er weer speciale mondkapjes. Er is dus voor iedereen een geschikt mondkapje te vinden.

Mondkapjes voor verschillende doeleinden

Wanneer je op zoek bent naar een mondkapje, is het handig om te kijken waarvoor het mondkapje moet dienen. Mondkapjes voor het klussen moeten aan andere eisen voldoen dan mondkapjes ter bescherming van het coronavirus. Daarnaast verschillen de classificatienummers. Deze geven, zoals gezegd, nog meer informatie over de beschermingsgraad voor jou en anderen. Je kunt dus kiezen uit zelfgemaakte mondkapjes, en mondkapjes met de classificatienummers FFP 1, FFP 2 en FFP 3. Hoe hoger het nummer, hoe beter je word beschermd. Mondkapjes in de bouw kunnen ook in de zorg worden gebruikt, en vice versa.

Als je op zoek bent naar mondkapjes, dan zijn er veel verschillende te vinden. De prijs mondkapjes kunnen soms verschillen. Wanneer je meerdere mondkapjes nodig hebt, kan je voordeliger uit zijn om een grootverpakking aan te schaffen. Mondkapjes kun je zowel online als in de winkel kopen, de keuze is reuze en voor iedereen is er wel een geschikt mondkapje te vinden.