Hoe werkt de morning after pil precies?

 

Op de middelbare school wordt leerlingen meer verteld over de werking van het menselijk lichaam. Het gaat hierbij zowel om de ontwikkeling hiervan, als om de processen die zich in ons lichaam afspelen. Voor vrouwen is dit onder meer de menstruatie en een zwangerschap. Veel vrouwen slikken de pil om de menstruatie enigszins te reguleren en een onverwachte zwangerschap te voorkomen. Het kan echter voorkomen dat zij de pil vergeten, terwijl ze wel seks hebben met een bedpartner. In dit geval kan de morning after pil uitkomst bieden. Hoe de morning after pil werkt is niet voor iedereen duidelijk. Dit artikel vertelt je hier meer over!

 

Het gebruik van de morning after pil

Het is erg belangrijk om de morning after pil kort nadat je onbeschermde seks hebt gehad in te nemen. Door je bedpartner een condoom te laten gebruiken kun je de kans op een zwangerschap aanzienlijk verkleinen. Houd er echter rekening mee dat je condoom kan scheuren. Wanneer je de morning after pil wilt nemen, dan is het raadzaam om dit binnen 24 uur te doen. Mocht dat niet lukken, dan heeft deze pil enkel nog zin als je die maximaal drie dagen na het hebben van seks neemt.

 

Werking van deze pil voor vrouwen

Met de morning after pil wordt de ovulatie uitgesteld. Dit betekent dat de spermacellen van de man, de eicel van de vrouw niet kunnen bevruchten. Het bevruchten van de eicel is een vereiste als je zwanger wilt worden. Soms wordt het gebruik van de morning after pil verward met een abortus. De morning after pil is absoluut geen abortus, omdat er nog geen sprake van een zwangerschap is. Wanneer je al wel zwanger zou zijn, zou de morning after pil geen effect hebben op de zwangerschap.