Hoe kies je de beste zorgverzekering voor 2019?

 

Hoewel de jaarwisseling nog even op zich laat wachten, kan het slim zijn om alvast na te denken over een nieuwe zorgverzekering voor 2019. Ben jij tevreden over de dekking van je huidige verzekering, of draai je alsnog op voor een groot deel van je medische kosten? In het laatste geval kan het verstandig zijn om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten met een betere dekking. Ook kun je dit jaar ernstig ziek geworden zijn, waardoor je voor volgend jaar hoge medische kosten verwacht. In dat geval wil je een zo laag mogelijk eigen risico hebben, omdat deze waarschijnlijk toch op zal raken.

 

Online zorgverzekeringen vergelijken

Je zorgverzekering voor 2019 vergelijken kan nu al! Maak voor het vergelijken van zorgverzekeringen bij verschillende verzekeraars gebruik van een online vergelijkingstool. Op basis van je persoonlijke gegevens kan deze vergelijkingstool je een handig overzicht geven van de meest voordelige zorgverzekering. Let hierbij niet alleen op de maandelijkse premie die je voor de zorgverzekering betaalt, maar zeker ook op de dekking hiervan. In de polisvoorwaarden van zorgverzekeringen vind je welke kosten binnen de dekking van je verzekering voor 2019 vallen. Je kunt tot het einde van het jaar overstappen.

 

Aanvullende verzekeringen afsluiten

Naast een basisverzekering voor je medische kosten, kun je ook een aanvullende verzekering afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende tandartsverzekering, waarmee je ook gedekt bent voor de ingrepen bij de tandarts. In het bijzonder wanneer je regelmatig een gaatje hebt, kronen moet laten vervangen of een wortelkanaalbehandeling moet laten uitvoeren, kan een dergelijke verzekering raadzaam zijn. Het is immers sneu als je zelf voor deze kosten op moet draaien.

 

Probeer vooraf een inschatting van de kosten te maken op basis van eerdere rekeningen. Zo zie je al snel of het afsluiten van een aanvullende verzekering een slimme keuze voor je is.