DHEA supplementen kopen en Melatonine waar is het voor

DHEA en Melatonine zijn supplementen die niet iedereen gebruikt. Maar deze supplementen zijn soms wel heel erg nodig voor de gezondheid op peil te houden. Bij Van Dijk vitamines kan je ze kopen en krijg je er ook nog eens de juiste informatie bij.

DHEA wat is het

DHEA wordt ook wel dehydroepiandrosteron genoemd. Maar wat is het nu eigenlijk? Het is een circulerend hormoon dat door de bijnier wordt aangemaakt. Dit hormoon heeft  invloed op de gezonde hormoon spiegel, het bevorderd een gezonde immuun functie, een gezonde bloedsomloop, spiermassa en meer. Wanneer je ouder wordt de productie van DHEA minder en is het verstandig om het DHEA supplementen te gaan gebruiken om het niveau op peil te houden. DHEA heeft verschillende doseringen. De doseringen zijn 10 mg, 25 mg, 50 mg, 100 mg.

De voordelen van DHEA supplementen kopen

Omdat het DHEA hormoon afneemt wanneer we ouder worden is het een goede keuze om het DHEA supplement te nemen om het op peil te houden. De voordelen van DHEA supplementen kopen en nemen zijn:

·        Het helpt bij stress

·        Bij depressiviteit heeft het een positieve werking

·        Het is een stimulans bij de gezonde immuun functie en cardiovasculaire gezondheid

·        Het helpt tegen anti-aging

·        Sportprestaties en seksuele functies worden bevorderd

Wat is Melatonine en voor wie is het

Melatonine is een stofje dat een signaal geeft aan de hersenen waardoor je slaap- waakritme in werking treed. Normaal gesproken gaat dit in werking wanneer het donker wordt. Het kan zijn dat iemand niet voldoende melatonine aanmaakt en dat het dus geen of onvoldoende signaal geeft aan de hersenen. Dan wordt je niet moe, valt niet in slaap of je slaapt slecht.

Melatonine is geschikt voor iedereen. Wanneer je slecht slaapt, niet in slaap valt of niet moe wordt kan je dit gebruiken. Door een melatonine tabletje te gebruiken kan je het proces in gang zetten en wordt je wel moe, val je in slaap of kan je een lekkere nachtrust hebben.

Wat is de hoeveelheid melatonine wat je mag hebben

Wanneer je de beslissing hebt genomen om melatine kopen bij Van Dijk Vitamines moet je weten dat er verschillende doseringen zijn. Zo heb je 3 mg, 5 mg, 10 mg. Wanneer je voor het eerst melatonine gaat gebruiken wordt er aangeraden om een zo laag mogelijke dosering te gebruiken. Wanneer er dan niet het gewenste effect is kan er altijd naar een hogere dossering gegaan worden. Onder de veertig kilo mag er één tot drie milligram genomen worden en daarboven mag er twee tot vijf milligram genomen worden. Wanneer je twijfelt hoeveel melatonine je mag hebben neem dan contact op met je huisarts.

Tijdstip van inname van de melatonine

Het tijdstip wanneer je melatonine in neemt is heel erg belangrijk voor de werking en het effect ervan. Wanneer je het te vroeg inneemt kan het slaperigheid veroorzaken. Bij te laat innemen, krijg je een te hoge dosis melatonine en val je in een diepe slaap.