Alle informatie over de morning after pil

 

Anticonceptiemiddelen worden in tal van verschillende vormen aangeboden. De meest bekende vormen hiervan zijn de pil voor vrouwen en het condoom voor mannen. Een combinatie van beide anticonceptiemiddelen maakt dat de kans op een ongewenste zwangerschap minimaal is. Zeker bij de pil is het van groot belang, dat je deze als vrouw zijnde consequent inneemt. Niet alleen ga je een ongewenste zwangerschap tegen op deze manier, ook bevordert het een stabiele menstruatiecyclus. Je weet immers precies wanneer je ongesteld wordt! Mocht je de pil vergeten zijn, dan kan het gebruik van de morning after pil de oplossing vormen.

 

Wanneer gebruik ik de morning after pil?

Het gebruik van de morning after pil is niet altijd noodzakelijk als je de normale pil vergeten bent. De morning after pil gebruik je namelijk alleen nadat je geslachtsgemeenschap, ofwel seks, gehad hebt met een man. Het is belangrijk om de morning after pil binnen 24 uur na de geslachtsgemeenschap in te nemen. Naarmate je langer wacht, zal de pil steeds minder effectief worden. Na drie dagen is het gebruik van de morning after pil zinloos.

 

Tip: wil je toch nog een morning after pil gebruiken drie dagen na het hebben van seks? Kijk dan eens op Morningafterpiladvies.nl, waar je meer informatie vindt over de nieuwe ellaOne pil.

 

Gevolgen van de morning after pil

Houd er rekening mee dat het gebruik van de morning after pil in geen geval kan worden vergeleken met een abortus. Hier bestaat vaak onduidelijkheid over. Het enige wat de morning after pil namelijk doet, is het uitstellen van de ovulatie. Dit betekent dat de spermacellen van de man je eicel niet kunnen bevruchten. Als gevolg hiervan kan het zijn dat je menstruatiecyclus eenmalig verandert. Zo kun je een aantal dagen eerder, of later ongesteld worden.