3 tips om het verouderingsproces gemakkelijker te maken

Iedereen wordt ouder. Je kunt hier helemaal niets aan veranderen, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om het verouderingsproces wat gemakkelijker te maken voor jezelf. In dit artikel delen we drie tips die jou helpen comfortabeler oud te worden.

 

Tip 1: verlaag de drempels in huis

Als je ouder wordt, kunnen de vele drempels in huis gevaarlijk worden. Ben je niet zo mobiel, dan is de kans groot dat je over een drempel valt en dit kan gevaarlijk zijn. Om het verouderingsproces gemakkelijker én veiliger te maken, kan het dan ook interessant zijn de drempels in huis te verlagen. En loop je met een rollator of zit je in een rolstoel? Dan is het zeker een must om iets aan de vele drempels in huis te doen.

 

Tip 2: plaats beugels in het toilet en in de badkamer

Toen je wat jonger was, kwam je zonder enige moeite van het toilet af. En als je uit bad wilde stappen na een ontspannen uurtje badderen, had je hier totaal geen moeite mee. Vandaag de dag is dit wel anders. Het wordt steeds lastiger om van het toilet af te komen of uit bad te stappen.

 

Om jezelf een handje te helpen, kun je beugels in het toilet en in de badkamer plaatsen. Heb je moeite om zelf van het toilet te komen of uit bad te stappen, dan houd je je gewoon vast aan de beugel. Nu wordt het een stuk gemakkelijker om op te staan.

 

Tip 3: investeer in een traplift

Wordt het steeds moeilijker om trap te lopen? Dan kan het interessant zijn om in een traplift te investeren. Met een traplift kun je gemakkelijk en veilig naar boven en weer terug naar beneden. Meer weten? Via deze link krijg je meer informatie over de verschillende soorten trapliften.